5 Tips til en billig konfirmation

Konfirmationer er altid et emne, der er oppe og vende lige omkring konfirmationsmånederne. Der er gået sport i at holde så vilde konfirmationer som muligt, især ved kirken hvor man efterhånden skal hentes af et charterfly for at være sej. I denne artikel vil vi dog argumentere for at konfirmationer ikke behøver være så overdådige som de engang imellem bliver gjort til.

Vær i god tid

Tusindevis af unge bliver hvert år konfirmeret. Dette betyder naturligvis at der er efterspørgsel på selskabslokaler, køretøjer og så videre. I din planlægning af denne dag er det en god ting at være i så god tid som muligt så du slipper for at løbe ind i den tid hvor alle er på markedet og priserne er i skudt i vejret.

 

Læg et budget

Vær sikker på at aftale med dig selv og eventuelt din bedre halvdel, hvilke summer af penge I kunne tænke at bruge på det hele. Måske behøver dit barn ikke blive kørt derfra i den nyeste Ferrari. Hvis I sparer lidt her kan I i stedet bruge pengene på gaver og mad. Det er selvfølgelig sjovt at have en speciel bil til dette, men måske er det mange penge for en hurtig oplevelse. Spørg eventuelt venner eller familie til råds i forhold til hvad de brugte på deres børns konfirmationer.

 

Invitér kun de vigtigste

Selvfølgelig vil du gerne invitere hele familien og alle venner og vise dem, hvor stolt du er af dit barn. Men sandheden er at jo flere gæster der er med til festen, jo mindre tid kan du bruge med den enkelte samtidig med at du skal betale for så mange flere gæsters mad og drikke. Prøv at holde tallet af inviterede nede sådan at du kan spare de penge, eller bruge pengene på andet, der måske er mere værd i sidste ende. Vores anbefaling er at du holder det til den tætteste familie og dem du ofte ser. Vi siger ikke du ikke skal invitere de gamle venner, men overvej om det er nødvendigt at invitere dem alle.

 

Vær i god tid med at booke lokaler

Det er ikke alle, der har plads til at holde deres konfirmation på de mere eksklusive lokationer, og især ikke hvis du er sent ude med bookingen af disse. Jo bedre tid du er jo bedre er chancen for at du først og fremmest overhovedet kan booke lokalet, men samtidig også at stedet måske kan give dig en mere favorabel pris på grund af tidlig bestilling. Vi vil klart anbefale at stedet du vælger er en lokation er et sted, der tillader at børn kan lege udenfor eller der er en anden form for aktivitet for dem. Forældrene vil også gerne have tid til at snakke med de andre voksne om, hvad de går og laver uden at deres børn hænger i trøjen på dem for at have noget at lave.

 

Overvej hvor mange retter

Når menuen skal vælges er der meget du skal overveje. For eksempel om I skal have oksekød eller fisk ? er der måske vegetarer eller lignende med? Overvejelserne er mange, men du bør afstemme med dit budget hvor meget I skal bruge på maden, og hvor mange retter I vil have. Som oftest er det rigeligt fint at få en velkomstdrink og så den traditionelle forret, hovedret og dessert ? måske også en snack til senere, men det kan du altid forhøre dig om hos udbyderen.

 

Kort fortalt

Konfirmationen behøver ikke være en kæmpe og ekstravagant fest. Prøv hellere at finde nogle hyggelige omgivelser og et sted, der tilbyder lækker mad og som har et godt renommé for deres begivenheder og deres mad.

Køb domæne