Tips til pasning af marsvin

Hvis man ikke har tid eller overskud til et større kæledyr som for eksempel en hund, som kræver et større ansvar, så er der en masse andre kæledyr, man kan overveje. For eksempel er de mindre kæledyr som marsvin nemmere at passe på, selvom de også kræver kærlighed og lidt tid. Især hvis man har små børn, så er marsvinet rigtig populært i de danske hjem.

Uanset hvilket kæledyr man bringer ind i familien, så kræver det at man sætter sig ind i dyrets natur og behov, så man skaber de bedst mulige omstændigheder for dyret og samtidig skaber et godt forhold mellem ejer og kæledyr. Jo bedre dyret har det, jo bedre er det også for ejeren. Det samme gælder et marsvin, som har sine særlige behov og adfærd, som er værd at lære at kende, inden man får sig sådan et kæledyr.

Marsvins behov

Ligesom alle andre dyr, så har marsvinet nogle helt basale behov. Det er for eksempel vigtigt at forstå, hvordan et marsvin spiser, og hvordan dens krop er opbygget, så man bedst kan imødekomme den. Et marsvin skal gerne fordres to gange om dagen, og den spiser kun planteføde ? det kan for eksempel være i form af grønne blade.

Det er også vigtigt at forstå den sociale natur hos et marsvin. Det er nemlig et ret socialt dyr, som ude i naturen lever i grupper. Derfor er det en god idé at have to marsvin, så de kan holde hinanden med selskab, da de netop har dette social behov. De bør dog ikke holdes med andre gnavere, kaniner og hamstre, da de kan blive aggressive mod marsvinene.

Andre tips

Ligesom andre dyr så har et marsvin også behov for bevægelse og motion. Derfor bør et bur være stort nok til at de kan bevæge sig rundt. De bør også have mulighed for at løbe rundt på et større område, så hvis man for eksempel har plads til en løbegård, så vil det være til stor gavn for marsvinets sundhed. Hvis man tager sig godt af sit marsvin, så vil man også få en masse kærlighed tilbage.