Start Med Det Negative Når du Kigger på Bil

Hvis du er på biljagt, så er du sikkert allerede i vildrede over, hvor svært det kan være et overskue alle mulighederne. Der er flere bilproducenter i dag, end der nogensinde før har været i historien. Hver af disse bilproducenter har hver især flere bilmodeller under sig, end der overhovedet var på markedet for blot et par årtier siden. På en måde er det jo dejligt, at vi har så meget at vælge imellem. I teorien burde det jo betyde, at vi har muligheden for at finde den helt perfekte bil, i stedet for at gå på kompromis med vores ønsker. I virkeligheden er det dog overhovedet ikke nemt! Det ligger et enormt pres på én, at man ved der er så mange forskellige biler derude. Man kan nemlig ikke helt få sig selv til, at købe en bil der virker lovende, fordi man i baghovedet ved, at der sandsynligvis er en endnu mere passende bil derude. Det er simpel statistik: hvis der er tusindvis af biler derude, hvad er så chancen for, at du har fundet den perfekte når du kun har kigget på en 10-12 stykker? Næsten lige nul!

Men hvis man skal sætte sig ned, og sammenligne flere tusinde biler på kryds og tværs, så bliver man aldrig færdig. Hver gang du er kommet en smule ind i listen, så er der frigivet nye bilmodeller, og du vil aldrig indhente udviklingen.

Derfor skal du starte med at acceptere, at du nok ikke finder den 100% perfekte bil. Men det er okay: du vil stadig være ufatteligt tilfreds med en bil, der dækker 90-99% af dine drømme omkring en bil. Når du har accepteret, at det ikke er absolut nødvendigt at finde den perfekte bil, så kan vi begynde at skære lidt ned på udvalget. Det er her, hvor du skal starte med det negative, når du kigger på biler. Skriv alle de ting ned, som du absolut ikke vil have i din bil. Måske bryder du dig ikke om soltag, eller nægter at have en bil, der ikke kan køre langt på literen. Hvad end det er, så skriv det ned på din negativ-liste.

Takket være din negativ-liste, vil det blive langt mere overskueligt, at kigge på mulighederne. Da jeg selv gjorde det, sad jeg efter blot et par dage med kun 5 forskellige biler at vælge imellem, og så var det faktisk ret let at tage stilling. Jeg endte med en Ford Focus, som jeg simpelthen ikke kunne være mere tilfreds med! Så jeg kan altså skrive under på, at det her er en tilgang der virker. Jeg har delt den med familie og venner flere gange, og nu er den altså også skrevet ned, så du derude kan få nytte af den.