Sådan Smider du Mavefedtet Basta!

mavefedtOfte er mavefedtet det fedt som er sværest at komme af med. Det kan ofte føles som om at kroppen vil gøre alt for at beholde fedtet på det mest usunde og mindst charmerende sted. Men du kan hjælpe kroppen på rette vej ved at følge disse super duper antimavefedt råd. Med få livstil, kost og trænings ændringer vil du se resultater.


Undgå næringsløse kalorier

Mange tæller kalorier på livet løs. Men hvad hjælper det at spise kalorielet hvis kroppen ikke får hvad den har brug for. Derfor skal du hellere tænke næring. Eksempelvis har laks flere kalorier pr. 100g end oksekød. Men laks har samtidig langt mere næring og vil derfor gøre dig mæt langt hurtige og i længere tid. Pasta er et godt eksempel på næringsfattig mad der er fyldt med kalorier. Noget så simpelt som at udskifte pasta og ris med grøntsager betyder meget mere næring/mæthed og langt færre kalorier.

Drik vand

Uden vand er din krop ikke den vel smurte maskine den burde være. Drik derfor minimum 2 liter vand hver dag. En hydreret krop er langt mere effektiv. Det er også vigtigt at du ikke drikker kalorier. Sukker sodavand og fløde/sukker kaffe kombinationer skal du holde dig langt fra.

Få masser af søvn

Søvnmangel er et stort problem som mange overser i deres kamp imod fedtet. Du får mere lyst til sukker og fed mad når du sover for lidt. For lidt søvn betyder også at din krop danner for meget kortisol som gør dig ufølsom overfor insulin. Kortisol er et stresshormon som betyder at din krop i større grad danner fedt på maven frem for andre steder. Dette betyder at du kan have en tilpas mængde fedt på kroppen men alligevel have for meget på maven.

Bevæg dig

Mange tror at mavebøjninger er vejen til at komme af med fedt på maven. Dette er helt forkert. Mavebøjninger styrker dine mavemuskler men gør ikke meget for at forbrænde mavefedt. De skal i stedet bevæge dig. Gå, løb og cykel og tab mavefedt. At gå en daglig tur er en langt mere effektiv måde at få mavefedt væk end situps. Mavebøjninger er gode til at styrke din krop og mave, men med et godt lag mavefedt kommer der ikke en sixpack frem. Køb et par løbesko og kom igang med at gå eller løbe.
Har du en smartphone kan de anbefales at installere den gratis app “Moves”. Den holder styr på alt din aktivitet uden du skal gøre noget.

No more sugar rush

Sukker er noget af det absolut værste du kan komme i din krop hvis du gerne vil have en flad mave. Alt overskyende energi der kommer fra sukker bliver omdannet til fedt på kroppen. En fantastisk egenskab hvis du skal overleve lange perioder uden mad. Men i det moderne samfund er sukker den hurtigste vej til en fed mave. Brug i stedet sukkererstatninger i din mad.

Sundere snacks

Snacks der stiller din trang til søde/fedtede sager er sjældent sunde. Men alt du kommer i munden behøver ikke være superfood. Men udskifter du den usunde potion slik, chips, kage med alternativer som kun er halvt så usunde har det stor betydning. Alternativer kan være:

  • Proteinbar. Vælg dem hvor der er under 10g sukker pr. 100g og godt med fibre.
  • Sundere popcorn. Lav dem selv i en gryde og brug kokosolie. Dette betyder mindre kalorier, sundere fedt og intet gift fra microbølge poserne.
  • Rawfood brownie. Det smager som kage men er langt mindre usundt og mætter meget mere.

Træn dine ben

Det lyder måske helt hen i vejret at træne ben i stedet for at træne mave for at få en flad mave. Men faktisk giver det perfekt mening. Dine ben har nogle store muskelgrupper. Muskler forbrænder fedt. Med andre ord vil din forbrænding stige, og dette betyder at fedt på kroppen forsvinder. Mavefedtet er ikke nogen undtagelse. Squats er vejen frem.

Intervaltræning

Intervaltræning er det optimale konditræning når mavefedtet skal væk. Dette skyldes at fedt forbrændes op til 50% mere end ved lavintens konditionstræning. Du kan lave interval træning med alle træningsformer. Lav 2 minuttes lavintens løb/cykling/rulleskøjte/andet efterfulgt af 1 minut med fuld power. Gentag så mange gange som formen kan klare det.