Sådan mediterer du uden at meditere

Hvis vi ser bort fra den forvirrende overskrift, så kan du her regne med at lære, hvordan du får mange af fordelene ved meditation uden decideret at meditere. Det er vil altså sige, at du laver andre ting end at sidde stille og fokusere på dit åndedræt, eller hvad du nu ellers måtte forestille dig, at meditation går ud på. En af de primære fordele mange søger ved meditation er, at det er en af de bedste måde at afstresse. Stress er et stort problem i Danmark og andre steder rundt om i verden, og hvert år ser vi stadig mere bevis på, at stress er en af de største årsager til sygdom og dårligt helbred generelt i velfærdslande. Der er desværre mange, der giver op på meditation med den tanke, at de ikke kan finde ud af det. ?Jeg prøvede og det virkede bare ikke for mig? er en sætning, der bliver sagt alt for tit om meditation, men hvis du alligevel ikke vil give meditation et ekstra forsøg, så er der nogle alternativer, der måske er gode nok for dig.

En god måde at snige meditation ind, samtidig med at du dyrker mere motion, er yoga. Her kan du ikke sige, at det ikke virker, da det primære formål for dig vil være dit fysiske helbred ? altså motionen, som under alle omstændigheder virker. Der findes mange forskellige former for yoga, så uanset om du vil fokusere på dine muskler, dit hjerte eller dine led, så kan du finde en form for yoga, der klarer det. Den største ulempe ved yoga er for mange, at det er dyrt. Det er bedst at have en rigtig træner de første gange, men når du har lært nok positioner til en halv times yoga, så er det ikke noget problem at gøre det hjemmefra, hvor det er helt gratis. Det kan stadig være en god ide at få en træner til at se på, om du gør det rigtig, men en gang eller to om året burde være nok til at sikre dét.

Hvis du gerne vil slippe for motionen, så kan du få lov til at sidde ned eller stå stille, hvis du i stedet giver dig i kast med strikning eller hækling. Det er desuden virkelig billigt, da det bare kræver strikkepinde eller hæklenåle samt garn. Garnet kan dog blive dyrt, hvis du vil bruge godt garn, men i så fald sparer du penge på tøj eller tjener pengene hjem igen ved at sælge det, du strikker. Det vigtigste er som sagt de meditative fordele, du får ved at strikke eller hækle, så lad være med at sidde foran fjernsynet eller computeren, mobiltelefonen og så videre. Nogle foretrækker at strikke sammen med andre, mens de snakker sammen ? og det er bedre end ingenting, men på den måde er det ikke et alternativ til meditation.