Når man skal have vin til aftensmaden, så er der meget at vælge imellem. Man må smage sig frem, hvis man vil finde den vin, der passer bedst til den mad man laver. Der er mange mennesker, som bare køber den samme vin igen og igen, og trives fint med det. Og så er der dem, som nysgerrigt smager sig frem i den store verden af vine, og får store smagsoplevelser til gengæld. De begynder måske at interessere sig for vin og lærer de forskellige druers navne at kende.
En af de druer, man ofte støder på, er druen shiraz. Vine fra Australien er ofte fremstillet af shiraz, for her har man det helt rigtige klima for denne drue. Man kan sammenligne shiraz med syrah, der kommer fra Frankrig. Faktisk er der tale om stort set samme drue, der blot har to forskellige navne. I Frankrig hedder den syrah, mens den i Australien og Sydafrika hedder shiraz. Kært barn mange navne, som man siger. Under alle omstændigheder er disse vine bestemt et bekendtskab værd.
Smag på shiraz
Når man skænker en shiraz op i glasset, vil man se hvor mørk den er i farven. Den tykhudede drue giver masser af farve og masser af smag. Brombær, blåbær og mørke kirsebær er fremherskende, men også urter som mynte og anis skinner igennem. Ofte er shiraz lagret på egetræ, hvilket giver noter af vanilje, lakrids og let røg. Skal du have grillet kød til aftensmad, så er shiraz et godt bud på en vin, der spiller godt op imod denne type mad. Der er saft og kraft i begge dele.
Kig ind i webshoppen
Hos supervin.dk finder du et stort og rigeligt udvalg af shiraz vine. Her kan du også finde den franske udgave under navnet syrah. Begge er virkelig gode til krydret og grillet mad. I denne webshop kan man få kontakt med kyndigt personale, hvis man har en menu, og gerne vil finde ven der passer til. Det er altid godt med professionel vejledning, også når man skal sammensætte aftenens menu derhjemme. Og så er gode råd gratis her.