Hvilken højtaler skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af hvilken højtaler man bør vælge, da der findes et stort udvalg på markedet. Det er dog meget individuelt hvad der fungerer bedst, da det afhænger meget af behovet men også hvor mange penge man er villig til at investere.

Har du brug en lille højtaler som skal kunne tages med på farten, en der kan spille højt og fylde rummet med en bragende bas eller et trådløst multirums system som Sonos, der kan spille musik og radio i hele hjemmet? – bliv klogere på de forskellige højtalere ved at læse videre.

Trådløs højtaler

En trådløs højtaler er oplagt at have med på farten da den ikke kræver tilslutning til stik, men blot skal oplades forinden. Derudover kan de kobles til Bluetooth så du nemt kan spille musik direkte fra din smartphone eller computer. Sonos har udviklet mange modeller der nemt kan tages med overalt grundet det kompakte design. Derudover findes der også mange vandtætte trådløse højtalere som kan tages med på stranden eller i badet.

Soundboks

Leder du efter en højtaler som virkelig skal kunne brage igennem og høres helt nede for enden af vejen, skal du have fat i en soundboks eller en anden højtaler med et højt basniveau og nogle kraftige højtalere. Er du ikke ude i at have en kæmpe højtaler stående, men fortsat ønsker en god lyd, kan du vælge at investere i et Sonos minianlæg, og koble dine egne gode højtalere til efter eget valg. Her får du mest muligt ud af musikken, og kan vælge at placere den i stuen hvis det er der du oftest lytter til musik. Modsat nogle af de helt store højtalere der giver en mere rungende lyd, er Sonos derimod mere fin og ren, hvorfor den velegner sig mere til fest i mindre rum.

Multirum system

Hører du musik flere steder i huset kan det være en fordel at skabe et multirum system der tilsammen skaber en lækker og ensartet lyd i alle rum. Sonos er det mest solgte og populære system inde for dette område. Med Sonos højtalere kan du installere lydsystem i hele huset og styre det direkte gennem en app.