Husk at Spise Forskellige Slags Kød

Der er mange forskellige slags diæter derude, og det kan godt være svært at bevare overblikket. På en måde er det godt, at der er ting at vælge imellem, men det kan også gøre det svært at vælge. Bør man skære alle kulhydraterne væk og spise en keto diæt? Eller bør man droppe kødet og kun spise grøntsager? Skal man faste ind til eftermiddagen, eller bør man spise en masse små måltider i løbet af dagen? Problemet er ikke bare, at der er så mange forskellige diæter derude, men også at der er meget få ting, som de er enige om.

Denne artikel forsøger ikke at presse en ny diæt ned i halsen på dig. Den har blot til formål at informere om, at visse diæter kan være skadelige, fordi de ikke byder på en bred nok skare af forskellige fødevarer. Det er ikke altid diætens skyld ? ofte er det vores eget forsøg på at gøre diæten nemmere at holde, der resulterer i for lidt variation. Hvis du eksempelvis ønsker at spise en keto diæt, så er der mange der vælger én slags kød, som de holder sig til. Måske spiser de bacon og æg til morgenmad, en skinkeschnitzel til middagsmad og pitabrød med skinkestrimler til aftensmad. Det er nemt at holde en diæt, hvis man spiser det samme hele tiden. Så slipper man nemlig for hovedpinen med at lære en masse nye opskrifter, eller skulle undersøge om den-og-den kombination nu også er rigtigt ketogenisk. Men hvis man, som i den præsenterede diæt, kun spiser én slags kød (i dette tilfælde svinekød), så kan man altså let endte i problemer.

Fordelen ved at spise kød er nemlig, at vi kan få en helt masse forskellige næringsstoffer fra det. De dyr vi spiser, har selv spist en varieret kost, og det har været byggestenene til deres muskler og kroppe. Når vi spiser dyret, så får vi altså en slags koncentreret form for næring. Det er alt sammen meget godt, men ingen dyr har en diæt, der er fuldstændigt lig den, vi mennesker bedst lever af. Hvis man kun spiser svinekød, så får man rigeligt med Vitamin D, hvilket er en god ting. Men der er andre ting, som man ikke får nok af på sigt, hvis det er den eneste slags kød man spiser. Forsøg derfor at spise så mange forskellige dyr som muligt.

Grundet min profession, finder jeg tit metaforer til mit privatliv i mit arbejde. Når jeg skal købe ind til et nyt kontor på Daarbak.dk, så overvejer jeg altid helhedsbilledet. Jeg lukker øjnene, og ser en helt gennemsnitlig dag på kontoret for mig. Jeg ?følger? hver enkelt medarbejder på kontoret i mit hoved, og forestiller mig hvad de interagerer med. Det giver mig overblikket over, hvad jeg har brug for at købe hos Daarbak for, at hverdagen kan køre. Men det er ikke nok: for nogle dage er ikke ligesom den gennemsnitlige dag, og her er der behov for nogle særlige ting.

Det samme gælder for kroppen. Du kan leve rigtigt længe og nogenlunde sundt, på en diæt der dækker de generelle ting. Men hvis du bliver ramt af en periode med stress, eller optager et nyt træningsprogram, så kan du pludseligt risikere at mærke, at der er noget der mangler i din diæt.