Gør bilen vinterklar – Komplet overlevelses-sæt til bilen

Sneen daler ned udenfor vinduet. Du sidder med en varm kop kakao eller kaffe i hånden, og nyder varmen fra hjemmets pejs. Det er nu ganske hyggeligt, med sådan et hvidt, snedækket landskab udenfor vinduet. Denne rolige følelse, bliver dog ofte afbrudt af frustration i det øjeblik, man selv skal ud at køre i sneen. Den er glat, den er blændende og den er ganske enkelt super irriterende.

Der er ingen nemme løsninger. Det kan ikke anbefales at smide en flammekaster foran bilen, og den globale opvarmning har ikke umiddelbart løst problemet for os endnu. Vi må altså acceptere, at sneen er derude og vil gøre vores liv en anelse mere besværligt i de kolde måneder.

Det du kan gøre, er at mindske generne vinterens kulde giver dig og din bil. Ved at være godt forberedt, kan du glide igennem vinteren som på skøjter. Lav dit overlevelses-sæt til bilen i dag, og du behøver ikke tænke over noget når du skal ud at køre ? du ved at du er forberedt, og kan fokusere på at køre trygt og sikkert.

 

Ting #1: Til at skrabe isen væk

Mange vil sige at det giver sig selv, men det er nu værd at nævne. Sørg for at have en isskraber i bilen. Det er så surt at stå op en morgen, og ikke kunne se ud af ruden. Det tager lang tid at varme bilen op, og det er ikke altid man har adgang til varmt vand eller lignende til at løse problemet her og nu. Spar morgenstressen ved at være godt forberedt: skaf dig en isskraber med det samme, og lad den aldrig forlade bilen medmindre det er for at bruge den.

 

Ting #2: Gør parkeringen let

Du har overlevet køreturen hen til arbejdet, og kan nu stige ud af bilen. Du har et par snebunker du skal igennem, og du krydser fingre for, at skoene holder vandet ude. Det er nok irritationsmomenter allerede, og masser af ting du skal være opmærksom på. Det er derfor alt for nemt, at glemme at sætte P-skiven om vinteren. Det kan derfor anbefales at skaffe en Park Solar P Skive eller lignende automatisk p-skive, der sørger for at du ikke behøver tænke over det.

 

Ting #3: Løb aldrig tør på telefonen

Når vejret er koldt, har mobiltelefonernes batterier det med at gå flade før tid. Det er ekstra upraktisk, når man samtidig har en risiko for at sidde fast i en snedrive, eller observere et bil-uheld. Sørg derfor for at have en mobil-lader med, der kan trække strøm fra cigar-stikket. På den måde har du altid strøm på mobilen, og kan ringe efter hjælp hvis det bliver nødvendigt. Det hjælper dig også i situationer, hvor det snedækkede landskab gør det uigenkendeligt, og du har brug for hjælp til at finde vej: GPS?en i din telefon er en strømsluger, men den kan hjælpe dig med at nå frem.