Derfor Samler Folk på Plakater fra Koncerter

Når du samler på plakater, er koncertplakater en af de sjældnere af slagsen, som typisk er sværere at få fingrene i. Den slags plakater er sværere at finde, da de udelukkende er trykt med det formål, at promovere end bestemt koncert. Når koncerten er slut, er man også holdt op med at producere plakaterne, og de dukker aldrig op igen. Det er altså ikke ligesom så mange andre plakater, som man bare kan hoppe ind på plakatdyr.dk og bestille. At samle på koncert-plakater kan derfor være ret udfordrende, da de er temmelig vanskelige at finde. Men når man finder dem, specielt dem, der er populære og i en god stand, er det guld værd!

Folk, der samler på plakater fra koncerter ved, at den slags er ret sjældne, da de kun produceres med det formål, at fremme showet, der jo sker på en bestemt dato. Når showet er slut, er der ikke behov for disse plakater længere, og derfor produceres der kun et meget lille antal. Modsat et traditionelt tryk, som en fotoplakat, er koncertplakater ikke noget, man typisk laver et genoptryk af. Samlere der er på udkig efter autentiske koncertplakater fra nogle af de store kunstnere ved, hvad de skal se efter, når det kommer til plakater med værdi. Hvis du gerne vil blive en seriøs samler af koncertplakater, så skal du også vide, hvad du skal kigge efter, så du kan opbygge dig en værdifuld samling.

En af de ting, der motiverer folk til at samle på koncertplakater, fra koncerter der blev arrangeret for længe siden, er deres sjældenhed. Nogle mennesker tror, at de kan tjene et hurtige penge på, at lave kopier eller reproduktioner af disse plakater, og sælge dem til folk, der samler på originaler. De samlere, der ved hvordan man vurderer, hvorvidt plakater er autentiske, og hvilke der er værd at samle på, kan hurtigt se at disse replikaer ikke er det, de leder efter. Lad dig derfor ikke friste af billige kopier ? de er sjældent noget værd. Nogle af de ting du kan kigge efter, for at spotte en replika, er om den ser for ny ud, og ingen tegn har på, at papiret er gammelt. Farver falmer typisk helt naturligt med tiden, og du vil som samler hurtigt få dig en sjette sans, omkring alderen på plakater.

Hvis du gerne vil begynde at samle på koncertplakater, så skal du måske først undersøge, hvordan de typisk ser ud, hvor du kan finde dem, og hvad de koster nu om dage. Husk også på, at det ikke er en nem samling at starte. Disse plakater er nemlig ofte ret svære at finde, da de koncertplakater hurtigt bliver destrueret, og de samlere der har fået fat i nogen originaler, sjældent er interesserede i at komme af med dem.