Sæt Dit Liv i Perspektiv og Nyd Det Mere

Der er så mange forskellige kilder til selvhjælp i dag, at man kan være lige ved at drukne. Du kan læse tusindvis af blogindlæg fra diverse coaches, bibliotekets hylder rummer flere og flere bøger om emnet, og der er flere timers video på Youtube med gode råd om hvordan du får bedre kontrol over dit eget liv, end et menneske nogensinde ville kunne se. Selvom der er så ufatteligt meget indhold, så er pointerne de forskellige forfattere og coaches kommer frem med, sjældent særligt unikke. Du kan let finde 100 forskellige bøger, skrevet af forskellige mennesker og med nogenlunde unikke vinkler, der alle kan koges ned til de samme principper. Faktum er nemlig, at en stor del af opskriften på succes og livsglæde er noget vi har fundet frem til for mange år siden, og det eneste der ændrer sig er måden folk pakker budskabet ind på. Det kan som sådan være godt nok at pakke budskabet ind på forskellige måder, da indpakningen ofte er det der gør forskellen på, om vi tror på idéen og tager handling, eller vi bare læser det og ignorerer de gode råd.

Der er dog også et problem med de generelle råd: de har en tendens til kun at tænke i én retning, og aldrig udfordre tingene. Det handler altid om hvordan du kan tjene flere penge, have mere fritid eller besøge flere lande. Virker det ikke en anelse grådigt, på et eller andet plan? Jeg synes i hvert fald det er værd, at udfordre de generelle idéer en gang imellem, også selvom de er blevet skrevet ind i tusindvis af bøger.

Jeg ynder derfor, at tage de forskellige principper, og vende dem fuldstændigt på hovedet. For nyligt brainstormede jeg eksempelvis omkring hvad jeg kan gøre for, at have mindre sjov i min hverdag. Hvilke aktiviteter kan jeg fjerne, og hvilke mennesker kan jeg undgå, for at have det mindre sjovt? Det var faktisk en ganske sjov og interessant øvelse. Jeg fandt frem til, at jeg ville kunne smide et tæppe over min sneakers samling, så jeg ikke kan se alle sneakers jeg har. Den samling betyder meget for mig, og gør mig altid i et godt humør ? en sjov måde at starte dagen på. Jeg ville kunne undlade at skrive til min kæreste og min bedste ven: de er nemlig lidt nogle tosser, og vi ender altid med at grine i flere timer når vi er sammen.

Det er selvfølgeligt ikke ting jeg reelt har tænkt mig at skære væk. Men ved at lave øvelsen, som er omvendt fra de konstante tanker om hvordan man kan få mere, blev det pludseligt lettere for mig at værdsætte alle de gode ting jeg allerede har. Det var ikke rigtigt gået op for mig før, hvor meget min samling af sneakers, og mine samtaler med kæresten eller min gode ven, reelt løfter mit humør og gør mine dage sjovere.