Sådan vælger du den rigtige seng

Utroligt mange mennesker lider i dag af alvorlige søvnproblemer og er mere bekymret over sengens udseende og diverse pyntepuder, end hvilken kvalitet, den egentlig består af. En god seng er vigtig for at sove godt og undgå ryg- og ledproblemer. Når du skal købe en ny seng, er det vigtigt at madrassen hverken er for hård eller blød. Mange forretninger har dog i dag en computerseng, der måler hvor ens krop lægger tryk på madrassen, og det kan være behjælpeligt, når man skal finde den rigtige madras.

Desuden er det et sted, hvor det er dumt at spare penge. Tænk over hvor mange år, du skal have din næste seng i og hvor mange timer, du kommer til at ligge i sengen .

Det er en tredjedel af vores liv, vi bruger i sengen, og derfor er det vigtigt, at vi ligger godt og ikke går på kompromis med kvaliteten.

Den bedste sengebund du kan få er lamelbund, og du kan få nogle hvor skulderpartiet er sænket lidt, og hvor hver enkelt lamel har såkaldte gummifødder, der hviler på sengerammen. Det er en dyr lamelbund, men også den bedste løsning

Du kan også få elevationssenge som kan være praktiske, hvis du ligger og læser i sengen eller har rygproblemer og ønsker at ligge højt med hovedet. Husk dog, at ikke alle slags madrasser egner sig til at bliver hejst op og ned.

En anden vigtigt ting at have styr på, når du endelig har fundet din drømmeseng, og skal til at købe den er garantien. Nogle gange finder du ud af, at den seng du troede var den perfekte for dig, ikke passer alligevel og så er det rart, at man har ombytningsret. Det er heller ikke noget, man finder ud af det første stykke tid, så en lang ombytningsret er vigtig. Som regel tilbyder forretninger to måneders ombytningsret, men det er ikke alle, og det skal man undersøge inden da.

En god springmadras bør faktisk have 15 års garanti på fjederbund og 2 år på hele madrassen.

Hvis du så også husker at passe din seng og madras ordenligt og efter anbefalinger, er de mange penge for en ordentlig seng givet godt ud, og du kan nyde den i mange år frem.