Jordens salt af Jeanine Cummins giver dig en rørende fortælling

Hvis du elsker at blive draget ind i en fortælling der sætter dine følelser på overarbejde, så du får oplevelsen af en fortælling der sætter sig i dig, bør du overveje denne roman. Netop den rørende og rystende fortælling er, hvad du får med romanen fra Jeanine Cummins.

?Jordens Salt? (orginal titel ?American Dirt?) skabte både negativ og positiv røre ved udgivelsen. Bogen er en roman med en fiktiv historie der belyser et emne som de fleste ved eksisterer, men noget som de færreste ønsker at forholde sig til i egen hverdag.

Jordens Salt historien?

Du får en fortælling om det at miste og sorg. Men også om sammenhold, hjælpsomhed og kærlighed.

Romanen er en fortælling om Lydias og hendes søn Lucas flugt fra Mexico til USA, hvor de må følge den hårde rute som mange tusinde immigranter følger hver dag i jagten på et bedre liv for dem selv eller familien. De brutale uhyrligheder der kan og sker på denne farefulde færd, får du hjerteskærende og rå indblik i med denne roman.

Bogen handler om Lydia der bor i Acapulco, Mexico sammen med sin journalist ægtemand og deres 8 årige søn Lucas.

Lydias mand arbejder på en historie om et narkokartel med den belæste Javier Cresno Fuentes som leder. Historien om narkokartellet bliver udgivet, og sådanne ting giver kontante repressalier. Hele Lydias familie bliver nedslagtet til en fest, hvor kun Lydia og hendes søn overlever ved et tilfælde.

Lydia må tage flugten nordpå til USA for ikke at blive dræbt. Og flugten bliver en ?rejse? for at lykkes med at komme over grænsen til det forjættende land, og samtidig slippe fra narkokartellet der er i hælene på Lydia og hendes søn.

Bogen belysninger forskelle ved alle har forskellige historier, men samtidig opnår en fælles momentum for sammenhold, da alle migranter har lidelser som fælles grundlag. Dog kan alle falde for fristelser, så hvem er fjende og hvem kan man stole på?

Hvorfor denne roman?

Jordens Salt er Jeanine Cummins debutalbum. Romanen gav røre i forhold til sit slet skjulte politiske budskab, og den moderne trend om at en amerikansk statsborger ikke kan beskrive følelser, som en mexicansk flygtning kan have.

Hvis du har et objektiv syn på tingene, vil bogen sætte spor og eftertænksomhed. Jeanine Cummins er nemlig lykkes med at sætte ansigter på mange af de ansigtsløse flygtninge der prøver at komme over den usynlige mur mellem det forjættede Amerika og de eksisterende lidelser.