Syv Kendetegn for Rigtigt Gode Ledere

Hvor ofte har du hørt kommentaren: “Han (eller hun) er den født leder”? Hvad vil det sige, og hvad er god ledelse? Der er visse kendetegn der tilsyneladende naturligt sætter folk i en position, hvor de betragtes som ledere.

Hvorvidt en person faktisk er født som leder, eller udvikler færdigheder og evner til at blive leder, er folk ganske uenige om. Det vigtige er dog, at der er nogle klare egenskaber, der findes i gode ledere. Disse kvaliteter kan udvikles, eller de kan være en del af din personlighed. Lad os tage et nærmere kig på dem.

 

  1. En god leder udviser karakter. Det er yderst vigtigt, at en leder er troværdig, for at han kan lede andre. En leder skal have man have tro på, og vide, lever deres liv med ærlighed og integritet i højsædet. En god leder lægger handling bag sine ord, og folk har derfor tillid til ham. Sand autoritet er født ud af respekt for den gode personlighed, og den tillid folk lægger hos personen.

 

  1. En god leder brænder for deres arbejde og mål, og er samtidig vildt engageret i deres rolle som leder. Folk reagere super godt på personer med lidenskab og engagement. Ledere skal være i stand til at inspirere, og være en motivator for at få de ting gjort, der er nødvendige. Selv om lederens ansvar og rolle kan være forskellige, skal lederen ses som en del af holdet, der arbejder mod målet. Den slags leder er ikke bange for at rulle deres ærmer op, og selv gå i gang med det beskidte arbejde.

 

  1. En god leder er selvsikker. For at lede og sætte en retning, skal en leder tro på sig selv og at de passer ind i lederrollen. En sådan person vækker tillid hos andre og, og smitter af på holdets selvtillid, så de lægger den bedste indsats i at udføre opgaven godt. En leder, der vækker tillid i det foreslåede mål, inspirerer den bedste indsats fra alle holdmedlemmerne.

 

  1. En leder skal også kunne holde hovedet koldt og være målrettet i situationer hvor han møder usikkerhed. Folk har særligt brug for lederen i tider med usikkerhed, og skal gerne finde ro og sikkerhed, i, at lederen udviser selvtillid og en positiv holdning.

 

  1. Gode ledere er tolerante for tvetydighed, og forbliver rolige og standhaftige i forhold til de overordnede mål. Følelser og kriser kommer og går, og en god leder tager disse som en del af rejsen.

 

  1. En god leder skal, udover at holde det endelige mål i fokus, være i stand til at tænke analytisk. Ikke alene ser en god leder en situation i sin helhed, men er også i stand til at bryde den ned i de underdele der kræver nærmere inspektion. Mens målet holdes for øje, kan en god leder bryde det ned i håndterbare trin, og gøre konstante fremskrift.

 

  1. En god leder er forpligter sig til det ypperste. Det næstbedste fører ikke til succes. Den gode leder opretholder ikke kun høje standarder, men er også proaktiv i at hæve linjen for at opnå det ypperste på alle områder.

 

Disse syv personlige egenskaber er fundamentale for godt lederskab. Nogle karakteristika kan være mere naturligt til stede i en leders personlighe, men hver af disse egenskaber kan også udvikles og styrkes. En god leder, uanset om de naturligt besidder disse kvaliteter eller ej, vil være fokuseret på at udvikle og styrke dem i deres ledelsesrolle.