Skrump din elregning!

 

Mange danskere betaler alt for meget i el – og deres elregning fortsætter opad og opad år efter år. Flere og flere elektroniske apparater klemmer sig ind i hjemmet og elregningen galoperer derudaf. Heldigvis er der nogle får til hvordan du ligger låg på din elregning, og sparer nemme penge.

Generelt bruger en alm. Husholdning ca. 20% af deres samlede forbrug på elregning på belysning i forskellige arter. Ifølge Lampeexperten.dk er belysningen er et af de steder hvor det er nemmest at spare penge på elregningen, da man i dag kan få en masse forskellige typer af sparepærer, som ikke bruger nær så meget i strøm. Men hvor meget kan man egentlig spare på, at skifte dine almindelige glødepærer ud med pærer der har det sparende elementer i sig?

Ifølge Sparenergi.dk – som laver undersøgelser omkring energi, der også har lavet undersøgelser omkring det at skifte husets pærer til de sparende – kan en almindelig familie spare ca. 1000 kr i pærens levetid. Mange familier har ikke kun en pære, og det kan hurtigt løbe op i en ekstra sommerferie med hele familien, hvis man vælger at skifte sine pærer hurtigst muligt. De nye pærer har et forbrug der er omkring 5 gange som lidt, som de aldrende glødepærer. Udover det økonomiske gunstige, du får ud af at skifte til en mindre forbrugende pærer, så holder sparepærer også ca. 5 gange så længe i gennemsnittet, og det er også godt at have med.

Er dit gamle køleskab ?endelig? stået af, eller virker vaskemaskinen ikke mere, og du ser dig nødsaget til at skulle ud og investere i nye hvidevarer, kan der være god tanke bag at vælge nye hvidevarer der er mærket med den bedste energiklasse der er på markedet, indenfor den hvidevaretype du er inden for. Tager vi udgangspunkt i et fusioneret køle-fryseskab, kan man på en årrække på 10 år, hvilket ikke er en unormal levetid for et sådan produkt, spare 3200kr på at vælge den bedste energiklasse, A+++ frem for et A+. Dette er kun en type af hvidevarer, så prøv at gang det op med alle de hvidevarer du har installeret i hjemmet, og tænk lidt over elregningen næste gang du er på udkig efter hårde hvidevarer, det kan dårligt betale sig længere, ikke at købe de hvidevarer med den bedste energi mærkning – så du kan få luft i din energiregning.

Dette er to af de ting, der virkelig kan rykke i din energiregning – men der er mange andre små råd du kan få, for at mindske din energiregning.

Først og fremmest, så er den letteste måde at spare energi på, at huske at slukke alt elektronisk du ikke bruger. Hvor mange gange, lader man lige lampen stå tændt mens man ikke er i rummet, eller glemmer at slukke for tv?et når man går en tur. Dette er klart den mest lavthængende frugt, og den nemmeste ting at implementere. Har du børn og flere af dem, er det især en god i de at være lidt efter dem, med at huske at slukke elektronisk udstyr, da mange har det med at lade computer, lys, playstation mm stå tændt.

Et andet godt råd for at spare lidt penge på el-regningne, kan være at spare lidt på brugen af tørretumbleren, da det er en rigtig energisluger. Tør tøjet udendørs når det er muligt og både forår, sommer og efterår er der rig mulighed for at kunne gøre brug af et tørrestativ udendørs og spare lidt på el?len

Brug elspareskinner på værelserne. Du kan bruge elspareskinner til alle elektroniske apparater der er på værelser. Derved kan du nemt slukke for alt, så der ikke er noget der står og bruger strøm på standby, når det ikke bliver brugt. Dette er en smart måde at spare en smule strøm, da du kan slukke alt når du går i seng og tænde det igen, når du står op og derved er det ikke til gene, at du skal gå og slukke alt på apparatet, men kan slå alt fra på en knap. Dette er også smart i børneværelserne, hvis børnene ikke får slukket for tingene selv, kan du med et enkelt tryk selv lige klare det, at slukke for alt deres elektroniske udstyr der, alligevel bare står på standby natten over og bruger strøm.