Der er massevis af kilder til stress i det moderne liv, og der er altså ikke noget at sige til, at det er blevet en moderne livsstilssygdom. Stort set alle snakker om stress, og det ser ud til at være noget der rammer nogle mere end andre, men som i praksis rammer alle, i en eller anden grad. Vi presser hele tiden os selv til det yderste, og bliver så presset endnu mere af arbejdsopgaver, chefer og kolleger. Det er et under at vi overhovedet kan holde hovedet over vandet.
Men det er ikke kun på arbejdet vi er stressede. Der er rigtigt mange dårlige vaner, som er utroligt udbredte i samfundet, som bidrager med endnu mere stress. Hvis man da bare kunne slappe af i sin fritid, så var det måske muligt, at man kunne holde til det stressede arbejdsliv. Men når man mødes af stress konstant, og aldrig rigtigt kan komme væk fra det, så begynder det for alvor at blive farligt.
Heldigvis er det noget nemmere at rette op på de dårlige vaner, end det er at skære ned på stressen på ens arbejdsplads. Her er du nemlig selv helt i kontrol, og skal ?bare? lægge nye strategier for, hvordan du gør ting. En af de dårlige vaner, som jeg ser rigtigt mange mennesker lide under, der virkelige påfører dem meget stress, er en uvillighed til at spørge om hjælp.
Alle mennesker er forskellige, og alle har deres styrker og svagheder. Som voksne har vi også meget forskellig baggrund, både i forhold til interesser, uddannelse og opdragelse. Der er altså ikke noget skammeligt over ikke at være verdensmester til alting ? der vil være folk derude, der er bedre end dig, til de ting du virkeligt finder udfordrende. Så hvorfor ikke spørge dem om hjælp?
Det kan føles ubehageligt at skulle spørge om hjælp, men det er i bund og grund tosset. De fleste mennesker elsker at hjælpe hinanden, og du vil sikkert kunne gengælde tjenesten engang i fremtiden, med noget som du er god til.
Selv hvis du ikke kender nogen, som du kan (eller har lyst til) at spørge om hjælp, så er det ofte muligt at hyre en professionel til opgaven. Der er eksempelvis ikke noget mere stressende end at skulle tjekke et hus godt og grundigt igennem, før man køber det. Hvad i alverden skal man kigge efter, og hvordan ved man, at alt er som det skal være? I stedet for at være konstant stresset over det, så kan man bare spørge, eller hyre, en bygningssagkyndig til at give én køberrådgivning. Bygningssagkyndige ved nøjagtigt hvad de skal kigge efter ? det er trods alt dem, der skriver tilstandsrapporterne for de boliger der sættes til salg!