Det er de færreste danskere i dag, der bliver boende i deres første bolig, hele deres liv. Vi er blevet mere nomade-agtige i den måde vi lever på, og er altså mere villige til at flytte rundt, end de tidligere generationer generelt har været. Det skyldes nok i høj grad, at det er blevet langt nemmere at holde kontakten til familie og venner, selvom man bor længere væk fra dem. Man kan altså sagtens være født og opvokset på Jylland, og så flytte til København, uden at skulle sige farvel til alle dem man kender og måske aldrig se dem igen. Samtidig har jobmarkedet udviklet sig på en sådan måde, at man næsten er nødt til at flytte ind til de store byer, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få et arbejde. Det skal måske også nævnes, at skilsmisser ikke længere er så sjældne som de var før i tiden, hvilket naturligvis betyder, at der er flere gifte par der flytter fra hinanden, hvilket naturligvis betyder to flytninger som resultat.
Uanset hvad der er grunden til, at man flytter fra én bolig til en anden, så har de fleste den tilgang til processen, at det er købet af en ny bolig de lægger flest kræfter i. Det er altid spændende at skulle flytte til et nyt sted, og det er nemt at drømme om hvordan man mon kommer til at bo. Folk elsker at slå op i avisen og finde alle bolig annoncerne. Man bruger en masse tid og kræfter på at sammenligne de forskellige muligheder og få en god pris på den bolig man vælger at købe.
Men hvad med salgsprocessen af den bolig man allerede har? Den finder langt de fleste mennesker knap så spændende. Det er nemt at se salget af ens gamle bolig som noget, der bare skal overstås. Det er dog en farlig måde at tænke på, da det let kan betyde, at man sælger alt for billigt. Hvad hjælper det at man får forhandlet prisen på den nye bolig 100.000 kr. ned, hvis man ender med at sælge for en halv million for lidt? Det kan altså godt betale sig at kigge på sit boligsalg som en investering, og lægge lidt kræfter i arbejdet.
En tilstandsrapport pris er for eksempel ingenting i forhold til, hvor meget nemmere det kan gøre at sælge din bolig. En tilstandsrapport der viser større problemer vil give dig en alle tiders mulighed for at lave forbedringer før potentielle købere er ude at se boligen. En god tilstandsrapport vil gøre boligen langt mere attraktiv, og du vil sandsynligvis både sælge hurtigere og til en bedre pris. Det er altså en nem og hurtig investering at lave, som hurtigt vil kunne tjene sig selv hjem igen.
Førstehåndsindtrykket af en bolig har også en enorm betydning for, hvorvidt folk er villige til at købe den, og hvor meget de er villige til at betale. Derfor skal man altså ikke være doven før en fremvisning! Brug en halv til en hel time på lige at støvsuge og gøre boligen ekstra præsentabel.