Vi elsker når noget er billigt og især når det vi køber mest af er billigt. Her snakker vi selvfølgelig og madvarer. Mange synes det er for dyrt at handle ind og det kan vi godt sætte os indeni at det nogle gange kan være, men tit og ofte bliver det dyre fordi vi køber forkert ind. Mange vælger nemlig den nemme løsning og finder noget nem aftensmad og regner med at det er nem og billig mad, men det er det slet ikke. Tager du f.eks. en frysepizza og en cola, vil det blive dyre end hvis du f.eks. lavede en salat med noget brød til og drak noget vand.
Når du handler ind, skal du huske at bruge tid på det og ikke bare rende det hele igennem på 5 min, for supermarkederne er nemlig designet til at du skal gøre det på den måde og komme derfra med det dyreste de har, men her er et par fif of tricks der vil ændre din måde at handle ind på fremover.
Så dig på hug
Det lyder måske lidt mærkeligt, men det giver meget god mening. De dyreste varer er nemlig sat i de flestes øjenhøjde og på den måde sikre de sig at du vælger de varer de gerne vil have dig til at tage. Men hvis du sætter dig ned på hug eller lidt kigger ned engang kan du ofte finde samme varer billigere eller i hvert fald finde noget fra samme producent, men til det halve af prisen og vi garanterer at det smager næsten 100% ens. Mange producenter laver nemlig samme varer i en discount udgave, men indholdet er fuldstændig det samme og det er der mange der ikke ved.
Led efter sidste salgsdato
Her er der virkelig penge af spare og mange steder har de allerede bokse rundt omkring hvor de kun ligger varer ned i, som kun kan holde 1-2 dage mere og dem kan man ofte købe til det halv. Tricket er så her at man tager det med hjem i sin fryser. Fryser man sine madvarer kan de nemlig godt ligge der selvom de overskrider salgsdatoen. Så køber du pålæg, så frys det ned og tag det op igen den dag du skal bruge det.
Køb stort ind
Du har sikkert hørt det 100 gange før og nu siger vi det lige igen for en god ordensskyld. Køb stort ind, det betaler sig i det lange løbe. Køber du f.eks. 5 eller 10kg fars, har du jo til lang tid. Man laver måske kødsovs for 2kg og her tager man så det halve og fryser ned og wupti, så har man til 1 dag mere og derudover stadig 8 kg fars tilbage. Laver du frikadeller, så brug samme koncept. Mere mad på engang, mere i fryseren og mere sundt for din pengepung.
Tag din egn kurv med
Vi kigger tit efter gamle damer eller gamle mænd med deres små kurve og poser, som de har med hjemmefra, men de har faktisk knækket koden. Poser bliver nemlig dyre og dyre og det tænker man ikke over. Man smider bare automatisk en pose på båndet og betaler. Disse poser koster ca 5 kr. og handler man 3 gange om ugen er det 15kr. og på årsplan er det så 1825 kr. Mange gange tager man også 2 poser og så er det jo pludselig dobbelt op. Så det bedst råd herfra, er at du skal købe dig et godt indkøbsnet eller kurv og så måske ligge det fast i bilen, så du altid kan tage det med ind og handle.