Sådan får du styr på din opsparing

Det kan nogle gange være svært at finde råd til at spare op, men det kan faktisk godt lade sig gøre og bruger du hovedet rigtig kan du hurtig få en ok opsparing, som kan være nyttig senere hen. Mange danskere har nemlig ikke en opsparing fordi de ikke kan finde penge til det, men sagen er den at de måske skulle sætte sig ned og se på om det virkelig også passer. Vi har i hvert fald samlet en lille liste over ting du skal tænke over når du skal til at spare penge op.

 

Du må ikke overstige din indtægt

Som du nok allerede ved i forvejen, så er det vigtigt at du ikke bruger flere penge end der kommer ind på din konto. Sørg altid for at du har plus på din konto i slutning af måneden. De penge der er tilbage i plus kan du så ligge ind på en opsparing. Så hvis det kan vente med en ny trøje eller et par nye sko, så vent 1-2 måneder i stedet for at tage overtræk. Mange mennesker har nemlig en tendens til at købe noget nyt hvis de har lidt penge på konto.

 

Hvad skal den bruges til

En rigtig god ide er at navngive din opsparingskonto. Det vil sige at du laver en konto og kalder den f.eks. ?Cykel? og så spare du kun penge op til den cykel på den konto. Dermed har du bedre styr på det og du kommer ikke til at købe en cykel og tage overtræk på din konto før du har pengene. Et bonus tip vil være at har du flere opsparinger, så skjul dem i din mobilbank, så du ikke kigger på dem hverdag ellers kan det godt blive svært ikke at bruge dem på noget andet. Et andet godt trick er at have et billede af det du drømmer om til at hænge på køleskabet eller have det i tegnebogen, så du altid kan se på det.

 

Buffer som opsparingskonto

Dette er et MUST HAVE til alle. Vi kender ikke ret mange, som ikke har sådan en konto fordi det er blevet meget populært at have. Det man gør, er at man laver en konto og kalder den ?Buffer? og her vælger du så et beløb som du ligger ind og der skal ikke spares op på den. Lad også sige at du har 5000 kr. på den. Kommer der så en uventet regning på 1500 kr. og du ikke lige har dem på din lønkonto, så tager du af din buffer konto. Når de 1500 så er væk fra den konto begynder du at spare dem lille så stille op igen indtil den rammer 5000 kr. igen.

 

Lad det køre automatisk

Mange mennesker gør det at de får banken til at flytte pengene over automatisk. Det vil sige at banken ligger pengene over på din opsparingskonto inden du ser pengene og du skal heller ikke stå med det selv. Fordele her, er at når man får løn bliver alle pengene delt ud på de forskellige konti og du ved nøjagtig hvor meget du har tilbage til dig selv.

 

Bonus tip

Skal man være ekstra smart og ved man godt selv at man ikke kan styre det med penge og bare bruger dem inden de rammer ens opsparing, så er det en god ide at få en hævekort i stedet for et dankort. Har du et hævekort, kan du nemlig ikke gå i minus. Det er ikke sikkert det hjælper dig på impulskøb lige i starten, men på sigt gør det. Man gemmer nemlig automatisk sine penge hvis man ikke har flere tilbage og dem der så er tilbage i slutningen af måneden kan du smide over på opsparingskontoen.

Tag feks et sabbatår og få sparet op.