Sådan bliver du den næste Messi!

 

Helt ærligt, så er overskiften på denne artikel en smule misvisende, da man ikke med nogen formel kan blive den næste Messi. Man kan dog gøre en del for at optimere sig eget fodboldspil, så man kan nå langt som ens talent rækker – for når man når op i niveauerne, er talent alene ikke nok længere, der ligger så meget hårdt arbejde foran.

Når man prøver at analysere sig frem til hvad man kan blive bedre til, er der gerne nogle forskellige parametre.

Er du fysisk efter de andre -bliver nemt skubbet væk af de større spillere med skulderskub, eller er du helt ærligt for langsom i forhold til dine konkurrenter, så kunne det være en god i de at gøre noget ved fysikken. Find en fysisk træner eller snak med den der allerede er i klubben, så i kan få lagt et godt fysisk program til dig. Er der ikke en i klubben kan du med fordel gå ud og finde en træner selv – det er min personlige mening ikke en god ide at finde den første ekspedient i et almindeligt fitnesscenter fra fw, da de ingen baggrund for at lave fysiske programmer har og du vil maksimalt få meget minimalt ud af sådan et program, find fra start en dygtig fysisk træner og få resultater.

Halter teknikken, er der ikke andet for en træning og en masse af det. Du kan købe forskellige rekvisitter som ting der kan bounce boldene tilbage, så du kan øve det du er dårlig til. Det kan være førstegangsberøringer, vendinger, flugtere og lign. Tag dette hjælpemiddel med dig på træningsbanen når du er alene og øv i din teknik i alle dine svage punkter. Er det mere fintespillet den halter med, kan du bruge en plastikfigur hvor du først øver dine finter mod en stille stående og når du er ved at have godt styr på dem, kan du løbende tage dem med ind i den daglige træning og bruge dem på dine medspillere til træning.

Kondition er en ting du kan arbejde meget på selv. Tilrettelæg et godt løbeprogram og følg det i optakten så du allerede er foran dine konkurrenter når i går ind i sæsonen.

Gode fodboldspillere som Messi, Ronaldo og alle de andre superstjerner er kommet til toppen grundet de havde et kæmpe naturtalent. Dog skal der også hårdt arbejde for at komme helt til tops som de er, men man skal have medfødt talent for at nå helt til toppen som disse.

Er vi mere ude i mere normale fodboldspillere er hårdt arbejde meget vigtigere end en smule talent. Hårdt arbejdende fodboldspillere, der træner bedre i en årrække, overhaler talenterne indenom mange gange.

En af de ting man kan som ung dansk fodboldspiller gøre for at højne ens fodboldspil meget, er at gøre brug af mange forskellige tilbud af skoler der er, med dygtige undervisere der kan højne dit spil.

I Danmark findes der forskellige fodboldskoler fra man er helt lille, kørt af DBU. Disse fodboldskoler kan bruges til at lære nogle nye småting man kan bruge som lille fodboldspiller.

Bliver man lidt ældre kan man tage på forskellige fodboldcamps, hvor der gerne er meget kompetente instruktører, der kan med meget fokuseret træning i den periode man er der, udvikle ens spil meget.

Efterskoler er de seneste mange år blev rigtig populært, hvor især idrætsefterskolerne er godt fyldte. De fleste idrætsefterskoler har fodbold på deres skema, i form af linjefag. Her er ansat nogle dygtige trænere som tit også er lærere på stedet, som er der til at udvikle dit fodboldspil i løbet af det år du er på efterskole. Mange unge sportsudøvere vælger efterskole på hvor de kan udvikle deres spil mest, ifølge dem selv. Fodboldefterskolerne har gerne et par timers træning 4-5 gange om ugen om morgenen, hvor de fleste af dem også vil have du skal være medlem af en klub der oven i træner 2-3 gange, som er normen. Det bliver til rigtig meget fodbold, og det er derfor vigtigt at man virkelig brænder for fodbolden. Selvfølgelig er hver træning ikke på 100%, da man så ville brænde ud og der også bliver brugt meget tid på teknisk træning.

Flere højskoler har også fodboldlinjer hvor man kan højne sit fodboldspil, evt. sammen med man tager en træneruddannelse, så man også kan se træningen fra den side.

Vi håber i kan bruge denne artikel – de vigtigste pointer er, at langt de fleste fodboldspillere er kommet til tops vha. hårdt arbejde – dog har de allerbedste et medfødt naturtalent, der krydret med hårdt arbejde har gjort at de er kommer så langt, tænk her i baner som Messi og Ronaldo, der de seneste 6-7 år har siddet hårdt på tronen som de to bedste fodboldspillere i verden.