Rigtig mandesport ? De tre mest mandlige sportsgrene

Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der har stået i byen og skrålet med på ?Rigtige Mænd? fra Disney filmen Mulan. Selvom vores samfund er blevet mere og mere ligestillet, og kønsrollerne glider sammen, så har vi mænd nu stadig et eller andet med gerne at ville være ?rigtige mænd?. Vi udfordrer hinanden til tossede ting i vennegruppen for at bevise vores manddom, og blærer os med hvor meget sprut vi kan drikke eller hvor mange piger vi har været sammen med. Inderst inde ved vi godt, at det hele er lidt fjollet ? men hvad er der nu galt i det? Rigtige mænd kan godt være fjollede!

En af de ting ?rigtige mænd? går rigtigt meget op i, er deres sport. Nogle sportsgrene har en mere maskulin energi end andre; der er eksempelvis ikke mange der forbinder curling eller golft med stærke stereotypiske mandfolk. Men hvad er så egentligt rigtig mandesport? Vi giver dig svaret her.

 

Mandesport #1: Fodbold

Vi kender allesammen fodbold! To og tyve svedige mænd der render rundt på græsset, og forsøger at skyde bolden ind i modstanderens fodboldmål. Det er en af de største sportsgrene i hele Europa, og særligt i Danmark bakker vi landsholdet og de lokale klubber rigtigt flot op. Vi maler os med flagets farver og skråler med på sange for at støtte vores hold. Det bringer os tilbage til vores rødder som krigere; vi har krigsmalingen på, og står sammen om at bekæmpe fjenden.

 

Mandesport #2: Billard

Billard er begyndt at vokse her i Danmark, og det kan man godt forstå. Det er en sport der kan nydes på alle tider af dagen, og som ikke kræver at man skal ind i omklædningsrummet og skifte bagefter. Den kan nydes på en rolig lørdag eftermiddag, eller mans man kan kan gå på sin bytur. Billard giver os mulighed for at bruge vores strategiske evner, til igen at slå modstanderen. Vi har en billardkø i hånden fremfor et sværd, men det gør ikke kampen mindre ægte eller spændende at deltage i.

 

Mandesport #3: Rugby

Til dem, der ikke synes Fodbold og Billard er mandligt nok, findes der rugby. Her har vi stærk kombination af den fysiske udholdenhed der kræves i fodbold, og den strategiske tankegang fra Billard. Her er folk virkelig klædt på til kamp ? det er ikke kun publikum der er malet i ansigterne, og der gøres store optrin for at skræmme og intimidere spillerne på modstanderens hold. Det er noget af det tætteste vi kommer på en kamp mellem to stammer, og der lægges ikke fingre imellem når først fløjten lyder. Det er en perfekt kombination imellem rå styrke, og nøje planlagte angreb og forsvar.

 

Det var de tre mest mandlige sportsgrene. Det er op til dig, om du vil deltage aktivt eller bare heppe med vennerne ? uanset hvad, vil det give en ordentlig dunst af testosteron!