Når forretningen flytter hjemmefra ? Guiden til virksomheder med vokseværk

Når vi som iværksættere skaber en virksomhed, oplever vi den ofte som vores eget lille barn. Vi tager ansvar for den, og hjælper den med at vokse. Efterhånden som vi får kunder og ansatte ind, begynder virksomheden at få sin egen personlighed ? den bliver voksen, og er ikke længere noget vi har fuld kontrol over. I løbet af denne proces, bliver virksomheden også så stor, at den er nødt til at flytte hjemmefra. Hvad end du har arbejdet hjemmefra ind til nu, eller har haft et par pladser i et kontorfællesskab, så er det ikke længere nok ? nu skal virksomheden flytte ud til sit eget sted.

Det kan være hårdt når ens lille virksomhed sådan flyver fra reden, men det er samtidig et spændende skridt. Fremtiden er uvis, men den ser lys ud ? din virksomhed har klaret sig så godt, at den nu er klar til at udvide og blive til mere end du kan forestille dig.

Det første du skal gøre er, at finde et sted din virksomhed kan bo. Du kan søge efter butik til leje på nettet, eller gå rundt i de områder det vil være mest praktisk for virksomheden at være beliggende og se om der skiltes med lejemål. Alt efter hvilken type virksomhed du har, kan det også betale sig at kigge efter en lagerhal til leje, da det ikke nødvendigvis behøver være sammenhængende med virksomheden hovedkontor.

Husk at tage højde for at din virksomhed vil vokse yderligere. Sæt dig ned, og forsøg at tænke 5, 10 og 20 år frem i tiden. Du behøver ikke være spåkone ? men gør dig nogle tanker omkring dine visioner, og bring disse ind i din beslutningsproces når det kommer til hvor virksomheden skal ligge. Er der mulighed for at udvide med tilstødende lokaler, eller er du nødt til at flytte om to år? Det betaler sig at tænke langsigtet.

Derefter skal du huske alt papirarbejdet. Fuldstændig som når du selv flytter, skal det også registreres at virksomheden får ny adresse. Heldigvis er kommunen ganske behjælpelig når det kommer til den slags, og du kan få gratis råd og rådgivning på området. Pas på med at udskyde det for længe ? det kan være strafbart, i form af bøde, ikke at melde en flytning i tide.

Når du senere skal have flyttet dine ting ind i den butik eller lagerhal du har lejet, så sørg for at markere alting ordentligt. Sæt mærkater på ting der hører sammen, så puslespillet bliver lettere på den anden side. Forsøg desuden at ordne det hele på én gang hvis det er muligt ? hvis udpakningen trækker ud, er der stor risiko for at nogle kasser forbliver forseglede, og hvad end der ligger i dem går tabt.

Læs at holde effektive møder

Tøj i store størrelser