close
LifeStyle

Internettet Har Revolutioneret Måden Vi Rejser På

Hotel rejse

Før internettet, kunne rejsende skrive, ringe eller faxe et hotel for selv at reservere et værelse, eller de kunne bruge et lokalt rejsebureau til at foretage en hotelreservation. Man brugte altså ret meget tid på foretage en reservation, og ligeså på at modtage en bekræftelse. Nu kan enhver logge på internettet og bestille rejse til enhver destination i verden med et enkelt klik. Det er nemt at booke fly, hoteller, krydstogter, og meget mere på internettet, fra din computer. Der har været en eksplosion af rejsesider i de seneste år, der har til formål at give kunderne alle de informations- og reservationsfaciliteter, der tidligere kun var tilgængelige for rejsebureauer.

Store hoteller og hotelkæder har ofte deres egne hjemmesider, hvor kunderne kan foretage online-reservationer. Men nogle kunder foretrækker at bruge et globalt online reservationssystem, til at sammenligne og reservere hotelværelser igennem. Hvis man eksempelvis kigger efter hotel i Aalborg, er det for tidskrævende selv at sammenligne flere individuelle hoteller for at finde det bedste tilbud. Der er også enkelte hoteller og små hotelkæder, der ikke har råd til det, det koster at have deres eget system, og de benytter sig derfor med glæde af tjenesterne i de globale online reservationssystemer.

Disse globale reservationssystemer tilbyder et stort udvalg af hoteller, på ethvert sted, rundt om i verden. Alt fra strand-resorts i Spanien til hoteller i Skagen. Systemerne kører 24 timer i døgnet, og modtager live opdateringer fra alle de store hoteller, og mange mindre hoteller, i hver by. Kunder kan sikre, at de får de bedste rabatter på hotelværelser, ved at se alle de forhåndsvalgte specialtilbud på én side, eller søge og sortere hotellerne efter pris, bedømmelse, tilgængelighed, beliggenhed. Det giver dem altså mulighed for at vælge det bedste tilbud til deres behov og budget. Systemet giver dig også mulighed for at se billeder af hotellet, både udvendigt og indvendigt, samt læse anmeldelser fra andre rejsende. Dette er uvurderlig information, da den er upartisk, og ikke håndplukket af hotellet selv. Mange af reservationerne bekræftes online med det samme, hvilket sparer meget tid og bekymring. Reservationen foretages i realtid, så du ved, at når det er bekræftet, er reservationen færdig. Nogle bookinger, på mere eksotiske steder, kan tage en dag at få bekræftet, men reservationssystemet vil i så fald sende dig en e-mail med bekræftelsen. Og når først reservationen er gennemført, leveres kvitteringen til din e-mail-adresse og kan udskrives til præsentation på hotellet når du skal tjekke ind.

At bruge disse systemer er effektivt, nemt og bekvemt, når det kommer til at bestille hotelværelser. Online reservationer er særligt nyttige, når det kommer til at lave reservationer i sidste øjeblik. Her går  hotellerne også ofte ind, og reducerer prisen på deres værelser, da de ikke ønsker at stå med et tomt hotel. Det anbefales dog, at booke dit hotel mindst tre eller fire dage før check-in, for at sikre, at bestillingen er bekræftet af hotellet. Det gælder især hvis hotellet er beliggende i udlandet, eller du reserverer i højsæsonen.