Her er hvad du skal være opmærksom på med din Ejendomsmægler

For de fleste købere og sælgere fremkalder udsigten til at handle med en ejendomsmægler en underlig form for frygt. Mens nogle agenter er ærlige og anser deres kunder for at være deres største prioritet, er der ingen mangel på skrupelløse personer, der forsøger at lave hurtige penge på andres bekostning. Som køber eller sælger af en ejendom er det dit ansvar at vælge en ejendomsmægler forsigtigt. Så her er nogle gode råd til hvad du bør være opmærksom på ed ejendomsmæglere.

Hvad er en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler fungerer som mellemmand mellem køber og sælger og hjælper med at afslutte salget af en ejendom. For sine ydelser tilbydes han en provision fra sin klient (sælger, køber eller begge). Når han arbejder på vegne af sælgeren, er agenten ansvarlig for at papirarbejde og registrering, og at foretage markedsføring af ejendommen.

En ejendomsmægler kan starte med at opsætte ejendommens detaljer på sin personlige eller firmaets hjemmeside, afhængigt af om han er en del af et ejendomsmæglerfirma eller arbejder alene. Det næste skridt ville være at markedsføre ejendommen via skilte, breve og annoncer i ejendomsmagasiner offline såvel som online.

Udover at markedsføre ejendommen er agenten, der lister dit hjem, også ansvarlig for at følge op med andre agenter, som måske har kunder der kunne have interesse for ejendommen. En agent skal også hjælpe dig med at forhandle den bedst mulige aftale. Han / hun er med dig hvert skridt på vejen til hjemmet er solgt. Rådgivning om alle spørgsmål, herunder at indhente tjenester fra advokater.

Når han arbejder for sælgerens side, er en ejendomsmægler ansvarlig for at tjekke op på hvad der er til salg i et område, som hans klient kunne være interesseret i. Det er ofte klienten der finder ejendomsmægleren, og ikke omvendt. Typisk finder en kunde et område der virker interessant, og søger så på internettet efter ejendomsmæglere i det område. En familie med to børn kunne eksempelvis være på jagt efter et hus i Kokkedal ? så de går ind på Google og søger efter ?ejendomsmægler kokkedal?, og vups har de en liste med muligheder. Den ejendomsmægler de vælger koordinerer så med ejendomsmægleren, der håndterer ejendommen på vegne af sælgeren, og arrangerer at vise lokalerne til sin klient. En ejendomsmægler fra køberens side hjælper også med at lave den bedste handel for sin klient, og holderen køberen i hånden igennem hele købsprocessen. Han er også ansvarlig for at sørge for, at der sker en professionel ejendomsvurdering. Nogle ejendomsmæglere kan også tilbyde andre ydelser såsom rådgivning og hjælp til at optage boliglån.

Ejendomsmæglere tjener ikke kun provision fra salg og køb af boliger, men også når en ejendom udlejes. Normalt udbetales provisionen til ejendomsmægleren ved den endelige afvikling af aftalen.

Hvem skal du vælge til at være din ejendomsmægler?

Ejendomsmægler kan have tre forskellige roller som en mellemmand: på vegne af sælgeren, køberen eller som en dobbelt agent. Når man køber et hus, er det bedst at ansætte en agent, der kun arbejder på din side. Det samme gælder når man sælger et hjem. Du vil altid være bedre stillet, når du har en professionel til at repræsentere dine interesser.