Gode ting at have med på vandreturen

En god sovepose er essentiel

Når man er på tur hvor man er meget fysisk aktiv over flere dage, er en god nats søvn essentiel for at kroppen kan restituere optimalt. Det er derfor utrolig vigtigt at soveudstyret er i orden, og især ens sovepose da søvnen nemt kan bliver ødelagt hvis man ikke kan holde varmen i soveposen. Hvilket vil resultere i en meget urolig og dårlig søvn som potentielt kan ødelægge turen. Fordi søvnen er så vital for at du kan fungere når du er ude i den vilde natur, er der derfor også et hav af forskellige slags soveposer til formålet.
Der findes som grundregel to typer af soveposer, en dunsovepose og soveposer med kunststoffyld. De har begge deres fordele og ulemper. Dunsoveposen har den fordel at den varmer utrolig godt, og er nem at bære rundt på da den ikke vejer særlig meget.
Udover at prisen for en dunsovepose er højere end for en kunststofpose, så er dunets klare svaghed er at den mister evnen til at isolere og varme hvis den bliver våd.
Kunststofsoveposen har den fordel at den kan tåle vand langt bedre end dunsoveposen. Kunststofsoveposen vejer dog en del mere end dunposen, og de fibre der er inde i en sovepose holder ikke så godt som dun. Efter nogle års brug, vil fibrene miste evnen til at varme optimalt, hvorimod dunposen kan holde 30-40år hvis den bliver vasket jævnligt og behandlet godt.

Pas på dine fødder

Det som alle vandreture har tilfælles er at man går meget hvilket slider meget på fødderne når man vandre langt i ujævnt terræn, hvilket kan give store problemer med vabler og ømme fødder hvis udstyret ikke er i orden. Derfor vil mange mene at et par gode støvler er mindst ligeså vigtigt som en varm sovepose. Det er derfor vigtigt ikke at gå ned på udstyret ved at købe et par billigere støvler eller støvlerne med det smarteste design. Pasformen er det altafgørende. Det er vigtigt at du medbringer dine egne strømper når du prøver støvler, det er nemlig vigtigt at støvlerne støtter godt om anklerne og at støvlen ikke gnaver noget steder, dette vil højst sandsynligt resultere i vabler og meget ømme fødder.

Multi-tool

Et godt multi-tool er generelt et godt værktøj at have med sig på alle slags ture korte som lange, og kan være et behjælpeligt redskab på vandreturen.
En af de førende indenfor outdoor værktøjer herunder multitools er den amerikanske virksomhed Gerber og en af deres topprodukter indenfor multitools er deres ?Multi-Plier 400 Compact Sport Multi-Tool? som er et letvægts multitool i rustfrit stål med låsbart værktøj. Dette multi-tool er et af de mest populære multi-tools i hele Gerber sortimentet. Dette tool har alt det du har brug for i en kompakt størrelse.

Reparation af stenslag idag