Gode råd til renovering af badeværelse

Når du har en drøm om at renovere dit badeværelse, eller skal bygge badeværelse fra bunden. Så er det en god idé at du laver en plan for, hvad der skal ske, inden du går i gang med det helt store byggeprojekt. En struktureret plan vil sikre, at du kan bevare overblikket og hverken risikere at bruge for meget tid eller for mange penge.

 

Økonomiske overvejelser er vigtige

Inden du går i gang med at renovere eller bygge helt nyt badeværelse, er det vigtigt at du gør dig mange overvejelser om, hvor mange penge du har til rådighed. Kvadratmeterprisen for renovering af badeværelse er relativt høj, og derfor vil du formentlig ikke have råd til at lave fejl. Inden start er det vigtigt, at du kender dit budget og husker, at det er nødvendigt med et råderum. Byggeprojekter går som oftest over budget som følge af uforudsete udgifter, så du skal være opmærksom på at indtænke et råderumsbeløb. Et råderumsbeløb vil i mange tilfælde være omkring 10% af dit samlede budget.

 

Hvordan ønsker du at dit badeværelse skal se ud?

Der findes et hav af forskellige materialer at vælge i mellem, når det kommer til badeværelset. Vil du have fliser, findes de i mange forskellige farver med mange forskellige mønstre. Her skal du gøre dig mange overvejelser om, hvordan du ønsker, at slutresultatet skal være. Det er vigtigt at du har en klar vision om looket for dit badeværelse, så du ikke ender ud med at blande for mange forskellige stilretninger. Møbler, hvidevarer og sanitet fås også med mange forskellige udtryk og det kan godt være svært at beslutte sig.

Fliser fås også i mange forskellige størrelser og valget af den rigtige størrelse flise kan have stor betydning alt afhængig af størrelsen på dit badeværelse. Hvis du har et mindre badeværelse, bør du vælge en lidt større overflade, da den automatisk vil få rummet til at syne større. Er dit badeværelse stort nok, kan du sagtens eksperimentere med valg af mindre klinker. Husk blot, at hvis du vælger en meget stor badeværelsesflise, så risikerer du også, at du skal skære flere til, og så ender du op med mange forskellige former og størrelser.

 

Din egen personlige stil

Om dit badeværelse er lille eller stort, har til gengæld ingen betydning for om du kan sætte dit helt eget præg på rummet. Der findes rigtig mange flotte interiør muligheder til badeværelset i dag, så det sværeste bliver nok nemmere at begrænse sig. Du kan blandt andet vælge spejle, skabe og flotte knager i lige præcis de materialer du godt kan lide. Du kan også vælge håndklæder og bruseforhæng med farver som du godt kan lide, så de i nogen grad passer sammen og skaber en helhed.

Et badeværelse skal være rart at være i, hvis du sørger for at skjule rodet med fine skjulere, vil det føles mere behagelig at opholde sig i rummet. Et badeværelse der er rent og vedligeholdt, giver en rar følelse og skaber rolige omgivelser, hvilket gør at du kan slappe yderligere af i et karbad.

 

Den rigtige belysning er vigtig

Husk at belysningen på dit badeværelse også kan have stor betydning. Det er meget smart, hvis du har flere lyskilder på dit badeværelse, så du kan justere lyset efter dit eget behov. Hvis du er typen der står længe foran spejlet om morgenen er det vigtigt, at dit lys er godt. Afdæmpet lys kan til gengæld tilføre dit badeværelse lidt ro, og vil du gerne skabe en wellness følelse, kan du supplere med levende lys. Det er på badeværelset, at du starter og slutter dagen, så sørg for at skabe god stemning.