close
GuideHelbred

Derfor skal skønhedsprodukter være økologiske

Hvis du gerne vil passe på dig selv og din krop, så er der god grund til at vælge økologiske skønhedsprodukter. Huden er nemlig kroppens største organ og meget af det, som vi går og bruger på huden optages i kroppen. Det er især de skadelige hormonforstyrrende stoffer, der har været meget opmærksomhed på igennem de seneste år og derfor er flere og flere begyndt at bruge ”naturlige” og økologiske produkter. Men at et produkt er økologisk er desværre ikke ensbetydende med, at det er godt for huden. Der findes nemlig et hav af naturlige ingredienser, der er hårde ved huden.

 

Men vælger du økologiske plejeprodukter ved du med sikkerhed, at der ikke er brugt skadelige sprøjtemidler, der hverken er godt for hud eller miljø.

 

Vildledende certificeringer

Der findes flere forskellige økologiske certificeringer, som kan være mere eller mindre vildledende for forbrugeren, så vær opmærksom, så du ikke bliver snydt. At et produkt har en økologisk certificering betyder ikke nødvendigvis at alle ingredienser i produkter er økologiske.

 

Tjek ingredienserne

Tjek selv på ingredienslisten hvor mange ingredienser, der er af økologisk oprindelse. De første 6 ingredienser er de vigtigste, da det der er mest af i produktet står først på listen. Slå gerne ingredienserne op (brug google), hvis du vil vide, hvad betegnelsen står for.

 

Har produktet en lækker duft kan den stamme fra enten parfume eller æteriske olier og bare fordi duften er økologisk betyder det ikke at alle kan tåle den. Har du parfumeallergi skal du holde dig fra parfumerede produkter – også de økologiske af slagsen.

 

Når det er sagt, så går mange økologiske producenter op i at fremstille rene produkter uden unødvendige kemikalier og en af dem er svenske La Bruket, som er en forkortelse for Lilla Bruket, hvilket betyder ”den lille fabrik”. Dette firma går op i kompromisløs kvalitet og et tæt forhold til naturen, hvorfor netop lokale naturlige og økologiske ingredienser vægtes højt.