Den Moderne Hjemmesko er Praktisk

Der var engang, hvor hjemmesko var utroligt populære. Du kunne nærmest ikke træde ind i et hjem uden at blive tilbudt et par ?gæste-hjemmesko?, og alle beboerne i hjemmet ville selvfølgeligt have deres egne hjemmesko på. Der var forskellige trends når det kom til hjemmesko: nogle år var det populært med luksuriøse håndlavede hjemmesko, mens det andre år var farverige hjemmesko der lignede søde kæledyr eller lignende, der var det helt store. Hjemmesko var altså ikke bare et enkelt modefænomen: det var en type af beklædning, som havde sin helt egen underliggende modeindustri med trends og tendenser.

Men lige pludseligt holdt hjemmesko op med at være nær så populære. Folk smed ikke nødvendigvis deres hjemmesko ud, men der var færre og færre der købte nye hjemmesko. Folk beholdt dem de havde ind til de var slidt op ? og selv til den tid, var det ikke sikkert, at de købte nogle nye til at erstatte de gamle. Hjemmesko var simpelthen holdt op med at være moderne. Nogle folk brugte dem selvfølgeligt stadig af praktiske årsager: hvis man ikke har gulvvarme, og ens gulv er koldt om vinteren, så er et par hjemmesko en oplagt løsning. Men når ting udelukkende er praktiske, så plejer vi at købe det billigst mulige produkt der løser problemet, og går ikke rigtigt op i udseende eller lignende. Der var altså en lang periode hvor mange ikke havde hjemmesko, og dem der havde, udelukkende købte kedelige og billige hjemmesko for at holde fødderne varme.

Men nu er der så sket endnu et spændende skridt i hjemmeskoenes udvikling: den moderne hjemmesko er kommet. Her har markedet tilpasset sig udviklingen, og sat skub i en helt ny trend. Man har accepteret at den moderne hjemmesko skal være praktisk: men har taget det skridtet videre. Hvordan gør man en hjemmesko mere praktisk, end den billige hjemmesko, der fint holder fødderne varme? Der var forskellige bud på det, men der var en klar vinder. Et par green comfort hjemmesko ligner, og fungerer fuldt ud som, udendørssko. De er dog designet til at være mindst ligeså komfortable som et par luksuriøse hjemmesko. Det betyder at man med et par green comfort sko får dækket de praktiske behov, som et par gode hjemmesko plejede at dække, samtidig med alle de praktiske behov man har for et par sneakers til hverdagsbrug. Den moderne hjemmesko er altså sko og hjemmesko i ét og samme stykke fodtøj ? uden at gå på kompromis på hverken den ene eller den anden front.

Det interessante i denne udvikling er altså, at gamle trends kan udvikle sig på nærmest uforudsigelig vis ? men stort set altid med et overraskende positivt resultat. Ingen havde regnet med, at hjemmesko endda ville blive erstattet af ultra komfortable hverdagssko, men det var den naturlige udvikling.