Den Hurtige Introduktion til Bordtennis

De fleste har nok prøvet at spille bordtennis, men hvor meget kender du egentligt til historien bag? Vi giver dig her en hurtig introduktion til bordtennis, så du kan sætte endnu mere pris på det hele, næste gang du spiller med venner og bekendte.

Det ydmyge bordtennisbord blev opfundet af Jaques of London. Der er mange der tror, at det blev opfundet af kineserne, men det gjorde det faktisk ikke ? heller ikke selvom de har alle de bedste spillere i disse dage. Det blev udviklet med udgangspunkt i et provisorisk parlorspil, der blev spillet i England i slutningen af 1800-tallet, hvor battet var cigareæsker, og bolden var en korkprop fra en flaske champagne. Jaques kaldte spillet for ping pong, og resten er historie.

Bordtennis har siden da udviklet sig til, i dag at være en stor sports, som endda spilles ved OL. Det er ganske imponerende at noget, kan udvikle sig fra så beskeden en begyndelse, og til i dag at være en en international sport. Spillet har endda sit eget tilsynsorgan: ITTF, der står for International Table Tennis Federation, og de dikterer specifikationerne for bordtennisbordet, bat og bolde. En lidt sjov ting her er , at boldstørrelsen for bordtennis blev forøget til 40 mm, for at bremse spillet ned, til når det skulle vises på tv. Boldene er egentligt bare hule hårde plastikbolde, som du uden tvivl har bemærket, er meget nemme at knuse, hvis du træder på dem..

Spillet er meget populært i dag, og millioner af mennesker rundt om i verden spiller det hver eneste uge. Populariteten skyldes til dels, at udstyret er meget billigt, og at spillet er tilgængeligt for alle og utroligt sjovt. Jeg spiller det ofte selv, og har efterhånden lært et par tricks, der kan feje de fleste af banen.

Reglerne for bordtennisborde er også meget tydeligt. Det kun 2 træplader, der er sat sammen, for at give et bord med en samlet størrelse på 2,74 meter gange 1,525 meter. Det er desuden præsiv 76 cm højt ? dette er målene der er dikteret af ITTF, og som gælder over hele verden. Reglerne kunne ikke være meget simplere. Det er en bordversion af tennis. For at vinde spillet skal man, ifølge de nye regler, være den første til at nå 11 point og være foran med mindst 2 point. Hvis man selv vil i gang med at spille, kan man typisk komme i gang for omkring 1000 kr. for et nogenlunde bordtennisbord, med tilhørende bat og bolde ? så der er altså ikke nogen undskyldning for, ikke at øve sig derhjemme, og give vennerne baghjul næste man man spiller med dem.

Det var en hurtig introduktion til bordtennis, og vi håber den vil inspirere dig til at tage spillet endnu mere seriøst. Et bordtennisbord på arbejdspladsen, eller i det private hjem, kan føre til mange timers sjov med venner, kolleger og familie.