De 4 vigtigste produkter til din hest når du skal ride for første gang

Når man starter til ridning kan det være uoverskueligt hvad man skal købe af udstyr til sin hest. Der findes rigtig mange forskellige produkter, men hvilke er de allermest nødvendige at starte med? Det udstyr der er vigtigst at starte med, er også dem der sikre at oplevelsen på hesten bliver sikker, og man ikke kommer til skade. Når man skal finde det rigtige udstyr handler det ikke kun om at finde noget der passer til ryttere, men lige så vigtigt er det at finde noget der passer til hesten. Når hesten føler sig tilpas bliver rideturen også bedre ? og mere sikker.

 

Her ser ud en liste som kan hjælpe dig på vej så du let kan starte til ridning ? hvad enten det er dig selv, din datter eller din søn der skal starte med at ride.

 

  • Sadel

En god sadel sørger for at du sidder godt og sikkert på hesten når du ridder. En saddel fås i forskellige størrelser alt efter hvor stor hesten er. En passende saddel gør også, at du føler dig godt tilpas på hesten og hesten føler sig godt tilpas når i ridder, hvilket giver en bedre oplevelse for begge parter.

 

  • Tøjler

Tøjler er det man bruger til at styre hestens hoved med når man rider og det hjælper hesten med at vide hvilken vej den skal gå. De er faktisk noget af det vigtigste når man ridder. Jo bedre kvalitet du køber tøjlerne i, jo mere kan de ofte holde til og du kan lettere have kontrol over hesten. Når du skal finde de rigtige tøjler, handler det om at finde et par du synes er gode at holde ved.

 

  • Hovedtøj

Hovedtøj er det hesten har på hovedet når i ridder. Tøjlerne sidder fast på hovedtøjet og dermed kan du styre hesten i den retning du vil. Med hovedtøjet er også et bid som hesten har i munden, og dette hjælper også både dig og hesten til at ride i den rigtige retning. Lige som med valget af saddel, er der forskellige størrelser af hovedtøj. Det er også her vigtigt at vælge den der passer til hesten, så heste føler sig tilpas og dermed gør rideturen mest sikker.

 

  • Dækken

Et dækken bruges til at beskytte din hest mod bl.a. regn, blæst og insekter når den går ude. Hvis en hest går et sted hvor der er mange insekter kan det være en idé at have et stort dækken så heste er mest beskyttet ? dette gælder også hvis hesten er ude i regn, blæst eller snevejr.

Man kan også bruge et sadeldækken. Et sadeldækken bruges ved sadlen når man ridder for bedre komfort for hesten.

 

Andet udstyr

Når man har reddet i et stykke tid og måske gerne vil opgradere udstyret lidt, er der et stort udvalg af hesteudstyr der kan købes online. Du kan købe både strigler, foder, kosttilskud, plejeprodukter og endda smarte pandebånd med farvede sten. Yderligere er der også et stort udvalg af smart rideudstyr til dig selv.