Chateauneuf du Pape Fransk og fint, eller?

Chateauneuf du Pape kaldes kongen af rødvin fra sydrhöne. Langt størstedelen af vinen er rødvin faktisk hele 90-95% og resten er hvidvin. Chateauneuf du Pape oversat til dansk ?pavens nye slot?.

Pavensvin

De første vin marker blev plantet af romerne i det gamle romerrige. Der er selvfølgelig sket en masse ting siden da og Chateauneuf du Pape er også kendt som pavens vin, da den blev lavet enten af kirken eller for kirken lidt længere fremme i historien, men dette bevidner at Chateauneuf du Pape har en lang historie og er en anerkendt vin i vin-verdenen.

Chateauneuf du Pape er heller ikke en billig vin, og den har fået kritik for at kvaliteten ikke altid stemmer overens med den relativt høje pris. Nogle årgange og producenter rammer plet og får produceret en vin der bare rammer helt perfekt. Det hænder dog at nogle af vinene er gode, men ikke rammer toppen af karakterskalaen. Igennem årene har kongevinene modtaget sin del af kritik, men i de seneste år har producenter endelig taget kritikken til sig og højnet den generelle standard.

Chateauneuf du Pape?s 13 druer

Denne kongevin må laves af hele 13 forskellige druer, hvilket er et forholdsvist højt antal. Dette betyder også at stilen og smagen varierer meget da producenten kan kombinere de forskellige druer som de selv ønsker. Den drue der gennemgående er mest af i en flaske CDP er Grenache druen, så det må siges at være hoveddruen.

Mad og rød Chateauneuf du Pape

CDP vine kommer som tidligere nævnt i flere forskellige nuancer af smage fra tykke og kraftige til elegante og raffineret og hele vejen over til frisk og krydret. Dette gør også at man kan drikke denne vin med næsten enhver form for mad som

* Grillede bøffer, steg og kalv

* Svinekød

* And og fjerkræ

* Pølser

* Lam

* Gryderetter med kød

* Kraftige fiskeretter

* Asiatiske retter dur også rigtig fint til denne type vin

Mad og hvid Chateauneuf du Pape

* Næsten al form for fisk, skaldyr, krabbe

* Sushi

* Kylling

* Svinekød

* Retter med cremet og fløde sauce

Som man kan læse er Chateauneuf du Pape en fransk vin der kan nydes til det ens humør og selskab nu er til, alt fra store bøffer eller en god steg til det mere moderne sushi. Diversiteten og alsidigheden i smagen gør vinen speciel, men Chateauneuf du Pape er også en vin der har en lang historie og den forventes at have en vis kvalitet. Giv den et forsøg, der er som sagt masser af mad at vælge imellem.