12 ting, der er at vide om en ERP-løsning

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning. Det er et system, der knytter en virksomheds arbejdsprocesser sammen, så man kan håndtere alt lige fra ordrebehandling, indkøb, salg, lagerstyring, fakturering og produktion i ét og samme program. Der findes mange ?modeller? af ERP-løsninger, og et af de mere udbredte og populære programmer er Microsoft Dynamics NAV, som også er kendt under navnet Navision.

 

Vil man investere i en ERP-løsning eller skifte til en ny, er her 12 ting, der er gode at huske eller overveje:

 1. De vigtigste arbejdsprocesser i virksomheden, som skal understøttes af ERP-løsningen, skal overvejes, da det handler om at få mest udbytte af investeringen.
 2. Der skal følge en teknologisk platform med ERP-løsningen, som kontinuerligt bliver udviklet af eksempelvis Microsoft, som er en førende softwareudbyder.
 3. Løsningen skal være kompatibel med andet software og hardware i virksomheden rent teknologisk.
 4. Leverandøren af ERP-løsningen skal have erfaring inden for området og samtidig vise forståelse for virksomhedens arbejdsprocesser.
 5. Hvis leverandøren inddrages som samarbejdspartner i forhold til effektivisering af arbejdsprocesser gennem ERP-programmet, opnås der ofte en bedre ERP-løsning.
 6. Kan virksomhedens webshop eller andre afgørende systemer integreres med løsningen?
 7. Det kan være omkostningsfuldt at få lavet tilpasninger i en ERP-løsning, og vedligeholdelsen af disse er endnu dyrere. Derfor skal virksomheden overveje, om disse reelt set giver værdi for virksomheden.
 8. Kan virksomhedens arbejdsprocesser tilpasses standardprogrammets rammer?
 9. Eventuelle tilpasninger skal dokumenteres, da det gr det muligt at gendanne data og programmer hvis det skulle være nødvendigt. Desuden er det, at man kan opdatere løsningen til nye funktioner med til at underbygge dens fremtid.
 10. Udarbejd en tidsplan, da det4 er vigtigt med en projektplan, hvor vigtige personer inddrages ? en ERP-løsning kan implementeres på typisk 3-6 måneder.
 11. Hvis brugere af systemet inddrages og undervises i at bruge programmet på en optimal måde, har projektet større mulighed for at lykkes. Husk derfor uddannelse.
 12. Hvad er planen om 10 år? Nye versioner vil altid komme, og derfor kan man med fordel tegne et abonnement. På den måde foregår opdateringer gnidningsløst, og historiske data og tilpasninger flyttes med over i den nye version.

 

For at få den mest succesfulde implementering af et ERP-system, er det vigtigt, at denne bliver forankret gennem hele virksomheden. Brugen af ERP skal gøres til en virksomhedskultur frem for brugen af et system. På den måde bliver mulighederne foldet mere ud ? det kræver dog, at der er fuld opbakning.

 

Man kan desuden tilpasse sig ændringer i markedet med et effektivt ERP-system. Efterhånden som virksomheden vokser, vokser de fleste systemer med og får flere fokusområder. Ved løbende at have fokus på performance kan man sætte ind, når områder halter bagud. Desuden kan man hurtigt identificere de områder, der har mest potentiale og grobund for innovation og vækst.

Kom til os og tag en uforpligtende snak om jeres udfordringer og ønsker.